Hledat
Sezónní témata
22. října 2018

Venkovní žaluzie podomítkové a přiznané - jaké vybrat?

Redakce
2 min
6047 přečtení
Venkovní žaluzie podomítkové a přiznané - jaké vybrat?

Venkovní žaluzie jsou nejúčinnější stínicí technikou, jakou si můžete pro vás dům vybrat. Skvěle vypadají, mají spoustu užitečných funkcí a v neposlední řadě vám šetří úspory za energie.

Venkovní žaluzie se umisťují na fasádu domu, proto je důležité vědět, jaký typ je vhodné pro váš dům zvolit. Zpravidla se můžete setkat s dvěma typy: žaluzie přiznané a žaluzie podomítkové. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Podomítkové žaluzie

Podomítkové žaluzie jsou po vytažení schované do speciálního boxu, který je přímo součástí - obvykle bývá umístěn pod omítku. Box není vidět a je navržen tak, aby žaluzie nenarušovala vzhled fasády a neomezovala vás při výhledu z okna.

Ve společnosti ISOTRA vyrábíme purenitové boxy, které mají tepelně izolační vlastnosti a jsou velmi kvalitní. Materiál boxu je odolný vůči tlaku i povětrnostním vlivům a nabízíme jej v různých rozměrech a provedeních. Do fasády můžete ukrýt i lišty bočního vedení žaluzií, což opět působí esteticky dobře a navíc je nemusíte montovat na rámy oken. S variantou uložení boxu pod omítku je nutné počítat dopředu už při projektování domu - je tedy vhodná pro zákazníky, kteří teprve budou stavět.

Přiznané žaluzie

V případě, že bydlíte v hotovém domě nebo jej renovujete, nabízí se jiná varianta umístění žaluzií a tím je tzv. přiznané provedení. Box pro uložení žaluzií není schován pod omítku, ale je viditelný.

Nejnovější

Sezónní témata
22. července 2024

Dovolená na poslední chvíli

Redakce
3
6047 přečtení
Dovolená na poslední chvíli
Plánování dovolené na poslední chvíli může být stresující, ale tím se nenechte odradit! Často jsou to spontánní výlety, které přinášejí ty nejlepší zážitky. Ať už hledáte krásná místa k odpočinku v Česku nebo u moře, máme pro vás několik tipů na destinace, kde bývají volné kapacity i přes léto na poslední chvíli.
Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
6047 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.