Hledat
Svět Isotra
18. května 2023

Plisé – variabilní a tak elegantní

Redakce
3
1064 přečtení
Plisé – variabilní a tak elegantní
Plisé je skládaná látková žaluzie, která oblékne Vaše okna, zútulní interiér a samozřejmě poskytne zastínění šité na míru vaší místnosti. Vybrat si můžete plisované látky s různým stupněm propustnosti světla, látky plně zatemňující, s napařovanou hliníkovou vrstvou, která eliminuje sílu tepelného záření nebo látky s perleťovými nátěry s vysokým stupněm odrazu světla.

Modernizace výroby

V roce 2021 společnost ISOTRA re-modernizovala celý systém výroby tohoto stále oblíbenějšího produktu a vydala nový, rozšířený vzorník pro látky plisé. Proměna se týká modernějšího vzhledu profilů, přidání standardních barev profilů, přidání nového typu plisé VS2 Slide Comfort a nových variant ovládání. Aktuálně nabízíme více než 240 látek ze 14 kolekcí včetně dvou kolekcí látek typu Honeycomb, což je dvojitá látka připomínající svým tvarem včelí plástev.

Velkou výhodou tohoto produktu je jeho variabilita ovládání i uchycení, kdy se vůbec nemusí vrtat nebo šroubovat do zdi ani okna, ale profil se dá nalepit přímo na okenní tabuli. Lze zvolit více látek, které můžete střídat, stahovat se dá tato skládaná žaluzie klasicky od shora dolů, ale i naopak nebo od sebe či srolovat k sobě apod. Lze ji také přizpůsobit velice atypickým tvarům oken.

Typy plisé

Plisé rozdělujeme na typy podle okna, do kterého jsou určeny. Máme plisé pro vertikální obdélníková okna, vertikální okna atypických tvarů, pro střešní okna, pohledová a stropní plisé pro obdélníková okna a okna atypických tvarů i pro trojúhelníková a oblouková okna.

Látek je v nabídce mnoho a k nim si také můžete sladit profily a plastové komponenty, které nabízíme v šesti standardních barvách. Varianta ovládání se liší v závislosti na typu plisé a výšce umístění okna. Máme ovládací rukojeť, lištu s rukojetí, ovládací brzdovou šňůrku a pro plisé umístěné na vyvýšených místech nabízíme tři druhý ovládacích tyčí.

Vlastnosti plisé ve spojení se světlem závisí na více faktorech – např. způsobu tkaní, povrstvení, výběru příze, barvě atd. Ty ovlivňují optický a tepelně-technický účinek a zajišťují, že každá látka má jiné světelně-technické hodnoty. Světelně-technické hodnoty se dělí na reflexi (odraz), absorpci (zachycení) a transmisi (propuštění). Dohromady tyto hodnoty dávají 100 %.

Tato skládaná látková žaluzie se dá opravdu přizpůsobit každému oknu. Zároveň je moderní a doladí váš bytový design. Už jste si vybrali

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
1064 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
1064 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.