Hledat
Svět Isotra
19. února 2019

Otevřeli jsme nejmodernější lakovnu v oboru stínicí techniky v Evropě!

Redakce
5
2176 přečtení
Otevřeli jsme nejmodernější lakovnu v oboru stínicí techniky v Evropě!

Celkem 2 200 nákladních Tater muselo odvézt zeminu, aby mohl v dubnu 2018 vzniknout 9 metrů hluboký výkop pro stavbu lakovny stínicí techniky ISOTRA. Na ploše 3 896 m2 se nyní nacházejí nejmodernější technologie svého druhu v Evropě, které budou sloužit k lakování stínicí techniky.

Patří mezi ně například elektrostatická aplikace práškových nátěrových hmot nebo možnost uchovávání parametrů každého lakovaného produktu v systému a také automatické jeřáby, jež dokáží podávat materiál mezi jednotlivými patry budovy. „Díky zefektivnění většiny výrobních procesů převyšuje současná kapacita lakování více než sedminásobně výkonnost původní lakovny,“ vysvětluje přínos nové budovy Bohumír Blachut, jeden z majitelů ISOTRY a dodává, že nyní zvládnou zpracovat 756 000 m2 materiálu za rok.

132

Plně automatizovaná dílna nyní nabízí možnost lakování profilů o rozměrech až 7 m délky x 1,5 m výšky x 0,5 m šířky a navíc se pod stejnou střechou nachází i dekorovací stanice, sušicí pec, vypalovací pec, automatická neutralizační stanice, kompresory, hydraulické nůžky, ohraňovací lisy, ohýbací stroje, VZT jednotky, jeřábové dráhy, power free dopravníky a lakovací kabiny. „Moderní budova splňuje vysoké nároky zákona o ochraně ovzduší dle norem ČSN a nemá negativní dopad na životní prostředí,” vysvětluje Bohumír Blachut.

133

Celý projekt zaměstnával společnost ISOTRA dlouhé 4 roky. Samotná stavba, jejíž náklady se vyšplhaly na 170 milionů korun a vznikla díky pobídce Ministerstva průmyslu a obchodu, pak zabrala pouhých 8 měsíců. 

Tato investice zefektivní výrobu a zvýší výkonnost lakovny až sedminásobně.

134
135
136
Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
2176 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
2176 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.