Hledat
Sezónní témata
12. května 2023

Oslavte letos s námi Den rodiny

Redakce
3
708 přečtení
Oslavte letos s námi Den rodiny
Den rodiny letos následuje hned po Dni matek. Dává to smysl: maminka je sice zásadní, ale i ostatní členové rodiny zaslouží lásku, péči a pozornost.

Co je Mezinárodní den rodiny?

Mezinárodní den rodiny založila Organizace spojených národů (OSN) v roce 1994. Příští rok si tak připomeneme už třicáté výročí. V České republice si ho připomínáme jako významný den od roku 2006. Každý rok má nějaké specifické téma a pro letošek se zaměřuje na demografické změny a trendy, především celkové stárnutí populace a mezigenerační solidaritu.

Den rodiny je oslavou a uznáním rodiny jako základní jednotky společnosti. V tento den bychom se měli soustředit na důležitost a hodnotu rodiny a věnovat čas a pozornost svým blízkým. A jak si ho nejlépe připomínat?

Rodinnou oslavou

Pondělí není nejvhodnějším dnem pro oslavy, ale můžeme si připomínku Dne rodiny spojit s nedělním Dnem matek. Když slaví maminky, mohou slavit všichni!

Společnou aktivitou

Ve všední den si asi málokdo z nás zajede na rodinný výlet, můžeme ale zvládnout aspoň procházku po práci nebo večer věnovaný rodině. Zkuste si naplánovat speciální večeři, filmový večer nebo třeba turnaj v deskových hrách. Zábavná bude i společná příprava večeře.

Telefonním maratonem

Jsou členové vaší rodiny rozesetí po celém světě? Využijte Dne rodiny k tomu, abyste všem v tento den aspoň zavolali nebo uskutečnili videohovor. Jak dlouho jste se už neviděli?

Domov je základem rodiny

Dům nebo byt, kde bydlíte, by měl být bezpečným útočištěm pro celou rodinu. Všem by v něm mělo být příjemně a měli byste se v něm rádi setkávat. A existuje mnoho způsobů, jak interiér zútulnit.

Útulnou atmosféru vytvoří plisse žaluzie. Soukromý koutek pro každého člena, když se potýkáte s nedostatkem místností, zase můžete vyčarovat pomocí japonských stěn.

A jako stvořená pro rodinná setkání je pergola na zahradě nebo terase.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
708 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
708 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.