Hledat
Dům a zahrada
8. března 2023

Jak zařídit pokoj pro hosty

Redakce
3
1756 přečtení
Jak zařídit pokoj pro hosty
Zbyla vám doma nepoužívaná místnost, například bývalý dětský pokoj nebo nepotřebná pracovna? Proměňte je v pokoj pro hosty!

Nejprve ukliďte a vymalujte

Při předělávání pokoje využijte příležitosti a celý prostor kompletně vykliďte. Zkontrolujte stav podlahy a oken, vymalujte nebo vytapetujte a důkladně vyčistěte podlahu. V hostinském pokoji by si návštěvníci neměli připadat jako ve skladišti nepotřebných věcí, to ale neznamená, že musí být prázdný.

Potřebujete úložné prostory a přitom chcete občas někam uložit návštěvu? Využijte pro tento účel například vestavnou skříň, případně skladovací část rovnou oddělte, například japonskými stěnami. Získáte dostatek místa a hosté se nebudou cítit nepříjemně.

Nábytek může být z druhé ruky

Za vybavení není nutné utrácet velké částky. Postel pro hosty může být například už nevyužívaná postel některého z členů rodiny, případně z bazaru nebo obchodu s levným nábytkem. Ideální je dvoulůžko nebo rozkládací postel, aby se v pokoji vyspali alespoň dva lidé. Kromě postele stačí už jen noční stolek a prádelník nebo skříň.

Útulné prostředí za pár korun dotvoří polštářky a další textilie, obrázky nebo zarámované rodinné fotografie. Barvy se hodí spíše neutrální, na druhou stranu v pokoji pro hosty můžete beztrestně experimentovat a zkoušet výmalbu, textilie nebo jiné úpravy interiéru, abyste si ověřili, jak budou vypadat v praxi, než je zrealizujete ve zbytku bytu.

Hostům můžete zpříjemnit pobyt i malou knihovničkou, vyřazenou audiosoupravou nebo starou televizí.

Stínění do hostinského pokoje

Pokud ještě nemáte v pokoji pro hosty stínění z dřívějška, případně je původní stínění už okoukané nebo opotřebované, zamyslete se i nad ním. Příjemné zatemnění bez nutnosti stavebních úprav poskytnou návštěvám například rolety den a noc. Jednoduché zastínění bez větších investic pak zprostředkují i klasické hliníkové horizontální žaluzie.

Redakce

Nejnovější

Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
1756 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.
Sezónní témata
30. dubna 2024

Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov

Redakce
3
1756 přečtení
Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov
Vliv UV záření na zdraví lidí a životnost domácích interiérů je často podceňovaný. Dlouhodobá expozice UV záření může způsobit poškození kůže, zrychlené stárnutí a dokonce i riziko kožních onemocnění. Stejně tak může UV záření postupně poškodit nábytek, podlahy a další prvky interiéru. Řešením, jak se proti těmto rizikům bránit, je efektivní stínicí technika, která může významně snížit množství UV záření pronikajícího do vašeho domova.