Hledat
Dům a zahrada
26. srpna 2019

Japonské stěny: stín, a přitom dostatek světla

Redakce
6
5602 přečtení
Japonské stěny: stín, a přitom dostatek světla

Nedokážete si vybrat mezi vnitřními roletami a vertikálními žaluziemi? Možná máte dojem, že by to chtělo ještě něco jiného: třeba posuvné velkoplošné panely, které se ukotví na stěnu nebo do stropu a můžete si na ně vybrat stylovou látku se zajímavým potiskem. V tom případě hledáte japonské stěny, kterým se také říká japonské žaluzie nebo japonské rolety.

Zatemňovací, nehořlavé i pro alergiky

Japonské stěny se ideálně hodí především pro velkou plochu oken, která by bylo obtížné zastínit jinak. Můžete si je ale zvolit i tehdy, pokud máte okna standardní velikosti – samy o sobě totiž vypadají velmi poutavě a dodají každému interiéru zajímavý, elegantní a přitom moderní vzhled. Mezi látkami jsou k dispozici nehořlavé varianty pro použití v kancelářích, zatemňovací verze pro nerušený spánek, nebo materiály s obsahem skelného vlákna, které ideálně vyhoví alergikům.

489

Japonské stěny nevyžadují zvláštní údržbu, při běžném znečištění stačí povrch pravidelně otírat prachovkou nebo textilií navlhčenou mýdlovým roztokem o teplotě do 30 °C. Látky s napařovanou hliníkovou vrstvou se nesmějí čistit vodou – vrstva by se tím poškodila.

Rozptýlené světlo pro pokojové rostliny

Máte rádi interiér plný světla, ale ne přímé sluneční paprsky? Nejste sami: i většina pokojových rostlin miluje tlumenější, rozptýlené světlo. Podobně jako rolety den a noc jsou japonské stěny ideálním způsobem, jak ho v interiéru docílit.

Pokojovky, kterým se bude dařit za japonskou stěnou

  • monstera
  • zamiokulkas
  • dracéna (dračinec)
  • tilandsie
  • filodendron
491

Rozdělení místnosti pomocí japonské stěny

Japonskými stěnami nemusíme pouze zastiňovat okna – lze je umístit i doprostřed místnosti a tu tak jednoduše vizuálně předělit. Montáž i manipulace s panely je jednoduchá a rychlá, japonské stěny lze ovládat buď manuálně (prostřednictvím šňůrky, tyče, nebo tahem za látku), nebo elektricky pomocí dálkového ovladače.

Máte vysoké stropy? Japonské stěny dodáváme do výšky 3 200 mm, šířka panelu se pohybuje od 1 000 mm do 5 800 mm, tedy téměř šest metrů. Profily jsou z extrudovaného hliníku v bílé nebo stříbrné barvě, látku si zvolíte z bohatého vzorníku v materiálech 100% PES, 100% Trevira CS nebo Glass fibre-PVC. Japonské stěny jsou ideální pro moderní interiér, bydlení s nádechem Orientu nebo pro ty z vás, kteří potřebují zastínit velkou plochu oken.

Poptávkový formulář naleznete níže na této stránce.

Nejnovější

Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
5602 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.
Sezónní témata
30. dubna 2024

Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov

Redakce
3
5602 přečtení
Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov
Vliv UV záření na zdraví lidí a životnost domácích interiérů je často podceňovaný. Dlouhodobá expozice UV záření může způsobit poškození kůže, zrychlené stárnutí a dokonce i riziko kožních onemocnění. Stejně tak může UV záření postupně poškodit nábytek, podlahy a další prvky interiéru. Řešením, jak se proti těmto rizikům bránit, je efektivní stínicí technika, která může významně snížit množství UV záření pronikajícího do vašeho domova.