Hledat
Dům a zahrada
22. prosince 2020

Varianty provedení venkovních žaluzií

Redakce
2
1797 přečtení
Varianty provedení venkovních žaluzií

Máte na venkovní žaluzie specifické nároky? Kromě základního provedení vyrábíme venkovní žaluzie ve třech variantách, které využijete ve zvláštních podmínkách: u příliš úzkých oken, ve větrném prostředí nebo tehdy, když chcete napájet ovládání plně prostřednictvím solárních jednotek.

Dvoukanálová žaluzie

Potřebujete ovládání motorem už od 40 cm šířky venkovní žaluzie?  Ve standardním provedení nelze do žaluzie rozměrů 400–600 mm motor umístit – důvodem je příliš krátký kanál. Dvoukanálová žaluzie propojuje dva kanály nad sebou pomocí odlehčených převodovek – ve spodním kanále jsou umístěna ložiska a v horním pak samotný motor. Pokud je v překladu místo, je možné kanál s motorem umístit nejen nad kanál s ložisky, ale i za něj – počet lamel pak odpovídá standardu.

Znáte všechny benefity venkovních žaluzií?

Žaluzie Windstabil

Pokud bydlíte na větrném místě, můžete pomocí technologie Windstabil zabezpečit žaluzie tak, aby dosáhly vyšší odolnosti proti větru. Této stability je dosaženo díky použití přídavných lanek. Provedení Windstabil je k dispozici výhradně u modelů Cetta 80 nebo Zetta 90.

786

S pořízením venkovních žaluzií nemusíte čekat na jaro – své využití mají i v zimě, mimo jiné vám pomohou snížit náklady na vytápění!

Solární žaluzie

Venkovní žaluzie se solárním napájením vám umožní ušetřit elektrickou energii – díky solární jednotce má nulovou spotřebu elektřiny. Žaluzie v tomto provedení je bezdrátová, plně automatizovaná a funguje na principu fotovoltaického jevu. Maximální plocha solárně ovládané žaluzie je 8 m2 a lze ji použít pouze pro kanál 56 × 58 mm.

Platí, že jedna solární jednotka napájí vždy jednu venkovní žaluzii.

Nejnovější

Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
1797 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.
Sezónní témata
30. dubna 2024

Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov

Redakce
3
1797 přečtení
Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov
Vliv UV záření na zdraví lidí a životnost domácích interiérů je často podceňovaný. Dlouhodobá expozice UV záření může způsobit poškození kůže, zrychlené stárnutí a dokonce i riziko kožních onemocnění. Stejně tak může UV záření postupně poškodit nábytek, podlahy a další prvky interiéru. Řešením, jak se proti těmto rizikům bránit, je efektivní stínicí technika, která může významně snížit množství UV záření pronikajícího do vašeho domova.