Hledat
Svět Isotra
7. listopadu 2021

Komu se hodí screenové rolety?

Redakce
3
2725 přečtení
Komu se hodí screenové rolety?
Asi už jste slyšeli o screenových roletách, možná si je ale spojujete jen s velkoplošnými okny kancelářských budov. Screenové rolety se ale mohou hodit i do bytu, rodinného domku nebo do pergoly.

Co jsou screenové rolety

Speciální perforovaná látka screenových rolet umožňuje pronikání světla do interiéru, zároveň ale brání pohledům zvenčí a zároveň zlepšuje i tepelně izolační vlastnosti oken – screenové rolety zabraňují jak nadměrnému zahřívání interiéru v létě, tak průniku chladného vzduchu k oknům v zimě. Šetří tak peníze za vytápění i za klimatizaci, hodí se i jako doplněk pasivních domů. Přečtěte si i o dalších možnostech, jak se doma zahřát.

Kam se hodí screenové rolety

Stylově screenové rolety sedí především na větší prosklené plochy a do modernějších budov. Do větrnějších oblastí budou vhodnější rolety s bočním vodicím profilem, které se ani při velkém větru neprohýbají. Obecně screenové rolety využijete tam, kde chcete rozptýlit přicházející světlo a zabránit pohledům zvenčí, ale zároveň (kromě zatemňovacích variant) potřebujete v interiéru světlo na práci a také vidět zevnitř do zahrady nebo na ulici.

Screenové rolety odolávají změnám počasí, varianty s bočním profilem brání i přístupu hmyzu a omezují pronikání prachu.

Potřebujete zastínit pergolu a ochránit ji před profukováním větru? Roleta SCREEN ALFA ZIP se ideálně hodí právě jako boční ochrana do bioklimatických hliníkových pergol. Disponuje speciálním montážním profilem do pergol a její vyvážená spodní lišta usnadňuje vedení a napnutí screenové látky.

Látky do screenových systémů mohou být ze skelných vláken, PVC nebo polyesteru v různých poměrech. Specifická varianta blackout zajistí velmi účinné zatemnění.

Alternativy screenových rolet

Screenové rolety se vám domů stylově nehodí, ale zaujaly vás jejich vlastnosti? Zvažte venkovní žaluzie: také mají schopnost tepelné izolace a z tvarů lamel si můžete vybrat ten, který se nejvíc hodí k vaší fasádě. Žaluzie navíc umožňují lépe regulovat přísun světla. Na výběr máte i předokenní rolety, ty se ale hodí spíše k zatemnění před spaním. Pro denní stínění je potřeba jejich kombinace například s plisse žaluziemi. Nechcete nebo nemůžete instalovat venkovní stínění? Některé modely screenových rolet je možné instalovat i do interiéru, kde můžou navíc částečně nahradit sítě proti hmyzu. Typ SCREEN ZIP ECONOMY je moderní a cenově dostupnou možností pro exteriérové i interiérové zastínění. Další volbou může být elegantní SCREEN GW nebo jeho odlehčená verze SCREEN LITE.

Redakce

Nejnovější

Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
2725 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.
Sezónní témata
30. dubna 2024

Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov

Redakce
3
2725 přečtení
Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov
Vliv UV záření na zdraví lidí a životnost domácích interiérů je často podceňovaný. Dlouhodobá expozice UV záření může způsobit poškození kůže, zrychlené stárnutí a dokonce i riziko kožních onemocnění. Stejně tak může UV záření postupně poškodit nábytek, podlahy a další prvky interiéru. Řešením, jak se proti těmto rizikům bránit, je efektivní stínicí technika, která může významně snížit množství UV záření pronikajícího do vašeho domova.