Hledat
Svět Isotra
17. června 2019

Stín pro zimní zahradu nebo pergolu: novinka Veranda HRV80-ZIP

Redakce
6
4266 přečtení
Stín pro zimní zahradu nebo pergolu: novinka Veranda HRV80-ZIP

Zimní zahrada nebo pergola se skleněnou střechou jsou často nejoblíbenějším a nejpohodlnějším místem z celého domu. Velké skleněné plochy střešních oken se ale mohou stát oříškem, když dojde na nutnost zastínění. Nová ochrana před sluncem Veranda HRV80-ZIP je připravena speciálně na velká okna zimních zahrad – dokáže pokrýt tabuli až o velikosti 25 m2 v jednom rámu. Na střešní okna ji lze nainstalovat z exteriéru.

Celoroční zimní zahrady

Zimní zahrady si navzdory názvu nemusíme užívat jen v zimě. Naopak, posezení s knížkou v prosklené místnosti může být velmi příjemné – pokud nám odpočinek nekazí ostré světlo. Veranda HRV80-ZIP zabraňuje ostrému slunečnímu svitu i přehřívání místnosti, zipový systém udržuje látku napnutou v každé poloze a zabraňuje jejímu vyklouznutí z vodicích lišt. Když se stínění nepoužívá, je látka zcela svinutá v boxu a díky uzavření dolním profilem pevně chráněná před vyblednutím.

225

Stínění pro zimní zahrady

Konstrukce Veranda HRV80-ZIP sestává z elegantního kompaktního boxu upevněného na vodicích lištách. Díky lištám a lankovému pružinovému systému je zajištěna bezpečná vzdálenost látky od vlastní střechy zimní zahrady nebo pergoly, celá konstrukce je odolná korozi a vzdoruje také větru (až do rychlosti 140 km/h). A pokud byste v zimní zahradě chtěli odpočívat i potmě, není problém doinstalovat LED osvětlení.

Zastínění pergoly

Stínění Veranda HRV80-ZIP můžete použít i nad okna pergoly se skleněnou střechou. Platí přitom stejná pravidla jako u zimních zahrad. Použitá látka může být zatemňující, nebo naopak průsvitná – vyberte si markýzové látky z bohatého vzorníku v takových barvách, které ideálně doplní váš domov. Vybírat lze taky ze screenových látek typů SOLTIS 86, 92 a B92. Všechny nabízené látky jsou extrémně trvanlivé, odpuzují špínu a odolávají ohni.

226

Nejnovější

Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
4266 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.
Sezónní témata
30. dubna 2024

Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov

Redakce
3
4266 přečtení
Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov
Vliv UV záření na zdraví lidí a životnost domácích interiérů je často podceňovaný. Dlouhodobá expozice UV záření může způsobit poškození kůže, zrychlené stárnutí a dokonce i riziko kožních onemocnění. Stejně tak může UV záření postupně poškodit nábytek, podlahy a další prvky interiéru. Řešením, jak se proti těmto rizikům bránit, je efektivní stínicí technika, která může významně snížit množství UV záření pronikajícího do vašeho domova.