Hledat
Dům a zahrada
6. srpna 2019

Rolety den noc. Kdy je vhodné tlumené světlo?

Redakce
4
3391 přečtení
Rolety den noc. Kdy je vhodné tlumené světlo?

Chcete spojit pohodlnou údržbu rolety s plynulou regulací světla, jakou umí žaluzie – to vše v moderním a elegantním vzhledu? 

Jak nejlépe využít rolety den a noc v každé místnosti

Řešením jsou rolety den a noc, které najdou uplatnění nejen v ložnicích, ale i v ostatních pokojích bytu či domu. Přečtěte si, kdy se hodí rolety den a noc v obývacím pokoji, dětském pokoji nebo domácí posilovně.

O roletách den a noc jsme psali také v tomto článku.

Stín nebo světlo v obývacím pokoji

Obývací pokoj má často i funkci pracovny, případně si tam v pohodlném křesle rádi čteme. Na tyto činnosti je potřeba přístup co největšího množství denního světla a rolety proto můžeme buď úplně vytáhnout, nebo nastavit na maximální propustnost. Naopak pokud se chceme dívat na film nebo poslouchat hudbu, když je v letních měsících i večer stále ještě světlo, přijde nám vhod odstínění nevítaných slunečních paprsků v poloze „noc“.

482

Na čtení je nejvhodnější mírně tlumené světlo přicházející zezadu nebo z boku.

Tlumené světlo do dětského pokoje

Podobně jako dospělí v obývacím pokoji, i děti ve svém pokoji střídají aktivity, které vyžadují jasné světlo, a odpočinek, kdy je vhodné tlumenější osvětlení. Pro učení, psaní úkolů nebo třeba kreativní hry se stavebnicemi rolety vytáhneme nebo nastavíme do polopropustné polohy, pro odpočinek po obědě nebo večer před spaním je můžeme úplně zatáhnout a pustit dětem například audiopohádku.

483

Vhodné světlo pro všechny sportovní aktivity

Ať už máte speciální místnost na cvičení, nebo jste si zařídili cvičební prostor v ložnici či pracovně, rolety den a noc vám v ní pomohou navodit ideální světelné podmínky právě pro ten druh pohybové aktivity, kterému se zrovna chcete věnovat. Obecné pravidlo zní: čím intenzivnější pohyb, tím více světla. Pro aerobní cvičení nebo silové aktivity si nastavíte rolety na nejvyšší propustnost, zatímco když se chystáte provozovat jógu nebo protahovací cvičení typu pilates, připravíte si relaxační atmosféru posunutím rolet do „noční“ polohy.

Tlumené světlo v místnosti na cvičení vám pomůže lépe se soustředit a nerozptylovat se podněty z okolí.

Nejnovější

Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
3391 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.
Sezónní témata
30. dubna 2024

Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov

Redakce
3
3391 přečtení
Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov
Vliv UV záření na zdraví lidí a životnost domácích interiérů je často podceňovaný. Dlouhodobá expozice UV záření může způsobit poškození kůže, zrychlené stárnutí a dokonce i riziko kožních onemocnění. Stejně tak může UV záření postupně poškodit nábytek, podlahy a další prvky interiéru. Řešením, jak se proti těmto rizikům bránit, je efektivní stínicí technika, která může významně snížit množství UV záření pronikajícího do vašeho domova.